90-річчя академіка НАН України Г. Х. Мацуки
Published: 2020-09-07. Active until: 2020-09-30.

5 вересня 1930 року народився Геннадій Харлампійович Мацука – видатний вчений, академік НАН України, доктор біологічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, директор Інституту молекулярної біології і генетики НАН України, почесний директор ІМБГ НАН України.

Цього року Геннадію Харлампійовичу мало б виповнитися 90 років від дня народження. У зв'язку із цим академік НАН України Ганна Валентинівна Єльська ініціювала написання книги про життя та наукову діяльність видатного українського вченого. Своїми спогадами для книги "Геннадій Мацука. У світі молекул і генів" поділилися колеги, учні та друзі Г. Х. Мацуки, серед яких є громадські діячі, відомі та авторитетні вчені зі світовим ім'ям, у тому числі і шановний Борис Євгенович Патон, академік НАН України, президент НАН України, який, на превеликий жаль, 19 серпня 2020 року пішов у вічність.

Видання книги до 90-річного ювілею Г. Х. Мацуки стало важливою справою для співавторів монографії — наукової спільноти, яка залишила для майбутнього покоління яскраві спогади про талановитого вченого, непересічну особистість та прекрасну людину.

Більше інформації - за посиланням.



Back to the list