10 листопада - Всесвітній день науки
Published: 2020-11-10. Modified: 2020-11-10. Active until: 2020-11-10.

Заснований ЮНЕСКО Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку, що його світ відзначає 10 листопада, є доброю нагодою згадати про визначальну роль науки в цивілізаційному розвитку людства, в житті кожного з нас.

Наука повсякчас розсуває межі відомого, дивиться далі, за обрій, і бачить більше, відкриває закони, які керують Всесвітом. Не менш важлива її функція – залишатися надійним бастіоном здорового ґлузду і наукового світогляду в часи, коли все піддається сумніву й відбувається наступ войовничого невігластва.

Національна академія наук України готова до змін на вимогу часу. Так збіглося, що незадовго до цього свята ми визначили напрями та пріоритети її реформування. Маємо великі плани на майбутнє і прагнемо зробити науку ближчою та зрозумілішою, збільшити її присутність, помітність і важливість у житті українців. Тому всі ми маємо бути речниками, захисниками і апостолами науки. Вона дійсно на це заслуговує, а ми їй безмежно зобов’язані. Навіть якщо не всі здогадуються, наскільки.

Цього дня, який проходить під знаком «світла науки і знання», бажаю кожному міцного здоров’я, оптимістичного настрою та успіху в усіх справах!

Повний текст привітання Президента НАН України академіка Анатолія Загороднього з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку: http://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=7138



Back to the list