Новини з французько-українського наукового співробітництва
Published: 2016-02-05.

1. Відкрито конкурс стипендій уряду Франції, для навчання за магістерськими та аспірантськими програми: http://institutfrancais-ukraine.com/ua/etudier/bourses/BGF. Остання дата подання документів 15 березня 2016 р.
2. Конкурс французько-українських наукових проектів "Дніпро" Новий конкурс "Дніпро" має бути відкрито у квітні цього року для здійснення спільних проектів в 2017-2018 роках. Слідкуйте за новинами на сайті МОН та Кампус Франс.
3. Для всіх охочих відвідати Францію з метою вивчення мови чи ознайомлення з культурою розроблено новий додаток для мобільних телефонів France Immersion: http://www.campusfrance.org/en/report/immersion-france .
4. Зміни в процедурі отримання студентської візи Від тепер список документів для отримання студенської довгострокової візи спрощено, ця інформація, ще не фігурує на сайті Посольства, але студенти більше не мають готувати такі документи:
  • свідоцтво про народженння з апостелем
  • довідка про несудимість з апостелем
    5. Короткострокова наукова віза Шановні колеги просимо звернути Вашу увагу, що при подачі на шенгенську візу, мета подорожі наукова діяльність, ви маєте надавати convention d'accueil, а також термін строку дії візи буде обмежений дією даного договору (convention), якщо ж ви хочете отримати шенгенську візу багаторазового в'їзду, доцільніше подавати документи на отримання короткострокової службової візи, але в такому випадку в офіційному запрошенні мова не може йти про здійснення наукової діяльності, а скоріше про проведення спільних зустрічей і т.д.


  • Back to the list