Офіційна позиція ІМБГ НАН України щодо ситуації навколо доктора фізико-математичних наук О.О. Броварець
Published: 2017-02-16. Modified: 2017-02-16.

7 лютого 2017 року в Інституті молекулярної біології та генетики НАН України (ІМБГ НАН України) відбулася наукова конференція, на якій провідний науковий співробітник відділу молекулярної та квантової біофізики, доктор фізико-математичних наук О.О. Броварець виступила з доповіддю «Молекулярні механізми спонтанних та індукованих точкових мутацій та їх значення для розробки засобів лікування онкологічних захворювань».

За результатами обговорення доповіді провідними вченими з різних наукових установ, які працюють в галузі молекулярної біології, онкогенетики, біофізики, біоінформатики, біохімії та біоорганічної хімії, було зроблено висновок про те, що дослідження О.О. Броварець:

  • виконані на достатньо високому рівні,
  • є теоретичними розрахунками для наукової гіпотези,
  • на даний час не мають експериментального підтвердження на адекватних моделях,
  • наразі не є вкладом у вирішення проблеми ракових захворювань, а тим більше їх ефективного лікування.

Науковці ІМБГ НАН України, обурені випадками спотворення інформації та створення штучних сенсацій, звертаються до засобів масової інформації з закликом адекватно представляти досягнення українських вчених та спиратися в їх висвітленні на висновки експертної спільноти.

Будь-які закиди на адресу ІМБГ НАН України та його співробітників в упередженості чи неналежній оцінці здобутків О.О. Броварець є такими, що не відповідають дійсності.



Back to the list