Заява ІМБГ НАН України
Published: 2017-03-13. Active until: 2017-03-31.

У зв’язку з виходом 12 березня 2017 року тенденційного сюжету в передачі «ТСН. Тиждень» каналу «1+1», спрямованого фактично на руйнацію науки в Україні, де мали місце відверто маніпулятивне висвітлення, перекручування фактів та неправдива інтерпретація подій (https://tsn.ua/video/video-novini/orenda-budivel-i-zlovzhivannya-odin-z-institutiv-nan-ukrayini-stav-uchasnikom-guchnih-skandaliv.html та https://www.youtube.com/watch?v=bycB4FOY5PU), Інститут молекулярної біології і генетики НАН України висловлює своє обурення та заявляє таке:

  1. У важких умовах постійного скорочення фінансування та підвищення цін на обладнання та реактиви для досліджень, а також тотальних обмежень законодавчими та нормативними актами, що не дозволяють вільно оперувати фінансами та кадрами, Інститут успішно проводить наукові дослідження міжнародного рівня та має одні з найкращих показників в Україні, які підтверджуються також результатами регулярної державної атестації МОН України.
  2. Робота Інституту високо оцінюється міжнародною науковою спільнотою, про що свідчать десятки міжнародних грантів та багаторічне співробітництво з провідними науковими установами світу, а також один з найвищих в Україні рівень цитування робіт вчених Інституту.
  3. В той же час, деякі засоби масової інформації, особливо редакція «ТСН. Тиждень», у пошуку сенсацій спочатку некоректно і непрофесійно висвітлює успіхи вчених ІМБГ. Після обурення наукової спільноти країни та світу, журналісти каналу «1+1», намагаючись замаскувати втрату свого іміджу, організовують поливання брудом Інституту та НАН України.
  4. У цій кампанії Інститут вбачає спробу остаточної дискредитації науки в Україні і буде відстоювати честь та гідність наукової спільноти України всіма доступними та дозволеними законодавством шляхами та засобами.


Back to the list