Звернення до ЗМІ
Published: 2017-03-27.

22.03.2017 р. в ІА Укрінформ відбулася прес-конференція "Наука і ЗМІ", на якій обговорювалися питання взаємодії науки, громадянського суспільства і преси.

Ми знову і знову звертаємося до всіх ЗМІ бути адвокатами науки перед суспільством і державою, перевіряти достовірність усіх матеріалів, що доводяться до громадян країни.

Учені ІМБГ НАН України, зі свого боку, зобов'язуються робити все можливе для популяризації науки і освіти за допомогою ЗМІ.

ІМБГ НАН України чекає на вибачення з боку каналу 1+1, оскільки під час вищезгаданої прес-конференції журналістами каналу не було надано жодного запитання чи заперечення у відповідь на спростування, представлені Інститутом, що у цивілізованому суспільстві розцінюється як згода з точкою зору опонента.

У зв'язку з вищевикладеним ІМБГ НАН України пропонує усім зацікавленим ЗМІ організувати спільний круглий стіл, присвячений ролі науки в сучасному суспільстві і ефективності взаємодії з ЗМІ. Такий круглий стіл має бути абсолютно відкритим для публіки (Інститут пропонує свій конференц-зал, або зал Інституту біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України), має модеруватись шанованими членами наукової і журналістської спільноти і видбуватися в режимі прямої трансляції.



Back to the list